1 oktober 2021, Tijn Berends met het onderwerp "Klimaat door de eeuwen heen".

Het klimaat is een hot item, maar wat weten we er eigenlijk van. Tijn Berends, wetenschapper, kan ons meer vertellen over het klimaat van vroeger en nu.


Elke politicus heeft inmiddels een mening over het klimaatprobleem, en er gaat geen week voorbij zonder tenminste één nieuw nieuwsitem rondom het klimaatakkoord. Maar waarom horen we altijd alleen maar de politici, de activisten en de nieuwslezers over dit onderwerp? Als het echt gewoon harde wetenschap is, waar zijn de wetenschappers dan?

Tijn Berends is zo’n wetenschapper, werkzaam als promovendus bij de Universiteit Utrecht. Hij zal het hebben over klimaatwetenschap, met de focus op zijn eigen vakgebied: paleoklimatologie, oftewel het klimaat van vroeger. Wat voor klimaatveranderingen hebben er vroeger zoal plaatsgevonden, en hoe verhouden die zich tot wat er tegenwoordig allemaal gebeurt?

De lezing gaat niet over het klimaatakkoord, en de zin en onzin van het politieke debat daarover – Tijn is een wetenschapper. Hij zal zijn best doen u een idee te geven van zijn bevindingen over het klimaat, en hoopt dat u daarna een beter geïnformeerde keuze kunt maken over wat u daarmee doet. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen te stellen.











Geen opmerkingen: