Dr. Anco Lankreijer.
Dr. Anco Lankreijer heeft een PhD. in geologie en doceert
aardwetenschappen aan het Amsterdam University College. Hij kwalificeert
zichzelf niet als een wijnkenner maar is gefascineerd door de wisselwerking
tussen geologie en de wijnstok.
Dit heeft hem er toe gebracht dit onderwerp nader te bestuderen, in het veld
maar ook in de literatuur en zijn bevindingen vast leggen in de presentatie
Geologie en Wijn. Deze presentatie heeft hij met veel succes diverse
malen gehouden voor geologische verenigingen en instellingen in de
wijnwereld.
In de lezing
onderzoeken we hoe de geologie de kwaliteit van wijn bepaald, welke
factoren zijn nu echt van belang, en hoe wordt dat vertaald naar de consument.
factoren zijn nu echt van belang, en hoe wordt dat vertaald naar de consument.
Het begrip terroir speelt
een belangrijke rol in de wijnwereld, maar wat
betekend dat nu echt. Kunnen we de geologie proeven?
Is het mogelijk om de verschillen in geologische samenstelling van de
ondergrond in wijnen te proeven.
We zoeken naar de grens tussen mythe en werkelijkheid, tussen geologie en
wijnmakerij.
betekend dat nu echt. Kunnen we de geologie proeven?
Is het mogelijk om de verschillen in geologische samenstelling van de
ondergrond in wijnen te proeven.
We zoeken naar de grens tussen mythe en werkelijkheid, tussen geologie en
wijnmakerij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten