2 november 2018, Geologie van Schotland

Presentatie door Gijs de Reijke uit Den Bosch.

Even voorstellen:

Ik ben Gijs de Reijke, een 26-jarige Bosschenaar met een passie voor geologie. Sinds ik een jaar of 5 was ben ik al geboeid door fossielen, eerst vooral door die van dinosauriërs. In de loop van de jaren is dat uitgebreid naar andere fossielen. Gaandeweg werd ook mijn interesse in andere gebieden binnen de geologie groter, vooral op het vlak van vulkanisme.


Image © Gijs de Reijke

Tijdens deze lezing komen de geologie en de geomorfologie van Schotland aan bod. Aan de hand van zijn foto’s beschrijft Gijs de Reijke de locaties in Schotland waar de geologie indruk op je maakt. Zo neemt hij je mee naar bijzondere plekken, waar in de loop van miljoenen jaren fossielen en mineralen zijn ontstaan.
De geologie van Schotland is verrassend gevarieerd voor de grootte van het land. Het land heeft ook een belangrijke rol gespeeld in ontdekkingen als platentektoniek en de ontwikkeling van theorieën over de vorming van gesteenten. De Reijke maakt schitterende foto’s. Zijn voorkeur gaat uit naar natuurfoto’s waarbij de ontstaansgeschiedenis van de aarde goed naar voren komt.
Image © Gijs de Reijke

Image © Gijs de Reijke






Geen opmerkingen: