6 april 2018, Geologie en Wijn

Deze presentatie is vervallen, nu een presentatie door 
Dr. Anco Lankreijer.
Presentatie door Albert Richter.
Albert Richter is Bioloog met interesse in o.a. evolutie, paleontologie, geologie en de afgelopen 20 jaar werkzaam in Natuur en Milieu Educatie.

Het Precambrium is het tijdperk uit de vroegste geschiedenis van de aarde van af het ontstaan ervan ongeveer 4,6 miljard geleden.


Dr. Anco Lankreijer heeft een PhD. in geologie en doceert aardwetenschappen aan het Amsterdam University College. Hij kwalificeert zichzelf niet als een wijnkenner maar is gefascineerd door de wisselwerking tussen geologie en de wijnstok.

Dit heeft hem er toe gebracht dit onderwerp nader te bestuderen, in het veld maar ook in de literatuur en zijn bevindingen vast leggen in de presentatie Geologie en Wijn.  Deze presentatie heeft hij met veel succes diverse malen gehouden voor geologische verenigingen en instellingen in de wijnwereld. 

In de lezing onderzoeken we hoe de geologie de kwaliteit van wijn bepaald, welke 
factoren zijn nu echt van belang, en hoe wordt dat vertaald naar de consument.
Het begrip terroir speelt een belangrijke rol in de wijnwereld, maar wat 
betekend dat nu echt. Kunnen we de geologie proeven? 
Is het mogelijk om de verschillen in geologische samenstelling van de 
ondergrond in wijnen te proeven. 
We zoeken naar de grens tussen mythe en werkelijkheid, tussen geologie en 
wijnmakerij.

Geen opmerkingen: